Lazerle Menopoz Tedavisi Fethiye
Lazerle menopoz tedavisi Fethiye, menopoz döneminde bireyin deneyimlediği cinsel isteksizlik gibi sorunları ortadan kaldırmak için yapılan lazer tedavisidir. Kelime anlamı açısından “son adet kanaması” anlamına gelen menopoz, kadınların yaşantısında oldukça önemli bir süreyi kapsar. Kadınlarda ortalama bir yaşam döngüsünün 3’te 1’lik süresi, menopoz sonrası dönemde geçer. Bu süreç, vücutta da önemli bir takım değişikliklerin yaşandığı bir süreçtir. Özellikle östrojen seviyesindeki düşüşe bağlı olarak, birçok rahatsızlığın ortaya çıkma potansiyeli artar.
Menopozun, kadınlarda yarattığı psikolojik ve fiziksel olumsuzlukların azaltılabilmesi için menopoz tedavisine başvurmak mümkündür. Menopoz tedavisi, kadınlarda ortaya çıkan belirtilere bağlı olarak, hasta özelinde ve kişisel ihtiyaçları da göz önünde tutarak planlanan bir süreçtir. Yazımızın devamında ‘’Lazerle menopoz tedavisi ne kadar sürer?’’, ‘’Lazerle menopoz tedavisi nasıl yapılır?’’ ‘’Lazerle menopoz tedavisi neden yapılır?’’ ve ‘’Lazerle menopoz tedavisi nedir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Fethiye lazerle menopoz tedavisi uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.
Lazerle Menopoz Tedavisi Nedir?
Lazerle menopoz tedavisi, vajinal dokuların lazer ışınları yardımı ile onarılması, bölgedeki iyileşme mekanizmalarının aktifleşmesi için yapılan uygulamadır. Bu uygulama sayesinde, bireylerin menopoza bağlı deneyimlediği bazı şikayetler ortadan kaldırılabilir. Lazerle menopoz tedavisi kadın doğum uzmanı tarafından yapılır.
Lazerle Menopoz Tedavisi Neden Yapılır?
Lazerle menopoz tedavisi, cinsel ilişkiler konusunda sorunlara yol açan vajinal kuruluk ve ağrılı vajinal birleşme şikayetlerini gidermek için yapılır. Bununla birlikte lazerle menopoz tedavisi idrar kaçırma ve cinsel isteksizlik gibi sorunların giderilmesine de yardımcı olabilir. Tedavi sırasında kullanılan lazer ışınları, bölgedeki dokuların kolajen sentezleme hızını arttırır, elastin sentezlemelerine yardımcı olurlar. Böylece bölgedeki doku hasarı hızlı bir şekilde iyileşebilir.
Menopoz Nedir?
Menopoz, kadınlarda üreme fonksiyonlarının durduğu döneme verilen isimdir. Bu dönemde, üreme çağının bitmesiyle beraber, adet döngüsü ve regl kanamaları da kesilir. Yumurtalıklardaki folikül miktarında ve vücutta salgılanan östrojen hormon seviyesinde düşüş yaşanmaya başlar. Vücuttaki östrojen üretimi, menopoz döneminde, zaman içerisinde tamamen sonlanır.
Dünyada menopoza girme yaşı, ortalama olarak 45-55 aralığındadır. Ülkemizde ise ortalamanın, 46-48 yaş olduğu görülür. 45 yaş altında menopoz sürecinin başlaması, erken menopoz olara adlandırılır. Kadınlarda erken menopoz görülme sıklığı, %10 civarındadır. Menopoza 40 yaşın altında girilmesi ise erken over yetmezliği olarak isimlendirilir. Ayrıca, kanser gibi hastalıkların tedavisinde yumurtalıkların alınması durumunda, cerrahi olarak menopoza girmek de mümkündür.
Menopoz Dönemleri Nelerdir?
Dünya Sağlık Örgütü, menopozu üç farklı döneme ayırarak tanımlar;
- Premenopoz Dönemi: Menopoza dair ilk belirtilerin ortaya çıkmaya başladığı dönemdir. Adet kanamaları düzensizleşir. Premenopoz dönemi, birkaç aydan birkaç yıla kadar sürebilen bir dönemdir.
- Menopoz Dönemi: En son adet kanamasının görüldüğü dönem, menopoz dönemi olarak adlandırılır. Menopoz kelime anlamı olarak da, son regl kanaması anlamına gelir.
- Postmenopoz Dönemi: Son 12 aydır adet kanamasının görülmediği dönem, postmenopoz dönemi olarak adlandırılır. Menopozdan yaşlılığa kadar geçen süreyi kapsayan bu dönem, 6-8 yıl kadar sürebilir.
Menopoz Belirtileri Nelerdir?
Menopoz döneminde, kadınlarda östrojen hormon seviyesinde ve yumurtalıklardaki folikül miktarında azalma görülür. Buna bağlı olarak, vücutta birtakım değişimler ortaya çıkar. En sık karşılaşılan menopoz belirtileri;
- Düzensiz adet döngüsü
- Sıcak basması ve terleme,
- Eklem yerlerinde ağrı,
- Uyku düzeninde bozukluk,
- Sinirlilik, endişelilik ve kaygı hali,
- Duygu durumunda ani değişimler,
- Ağız kuruluğu ve diş eti hastalıkları,
- Kabızlık,
- Östrojen seviyesindeki azalmaya bağlı olarak, kemiklerdeki mineral yoğunluğunun azalması ve osteoporoz,
- Vajinal kuruluk ve cinsel ilişkide zorlanma,
- Cinsel istekte azalma,
- Rahim, vajina ve vulva gibi kadın üreme sistemine dâhil organların boyutlarında küçülme,
- İdrara çıkma sıklığında artış, idrar tutmakta zorlanma, üretrada küçülme ve idrar kesesinde sarkma olması,
- Metabolizmanın yavaşlaması ile beraber kilo artışı olarak sıralanabilir.
Bireylerin menopoz sürecinde deneyimlediği belirtiler ve bu belirtilerin şiddetleri kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.
Menopoz Tedavisi Nasıl Yapılır?
Menopoza girilmesiyle beraber oluşan belirtiler, kadınların yaşam standartları üzerinde oldukça olumsuz etkiler yapabilir. Ayrıca, vücutta yaşanan bu değişim, birçok hastalığın ortaya çıkmasını kolaylaştıran bir süreci beraberinde getirir. Östrojen hormonunun, kadın bedeni üzerindeki koruyucu etkisinin ortadan kalkmasıyla beraber; kemik erimesi, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok hastalığa yakalanma riski artar.
Menopoz tedavisinde, vücuttaki hormon üretiminin azalmasının ortaya çıkardığı belirtiler, dışarıdan hormon takviyesi yapılması ile en aza indirilir. Hormon seviyesindeki düşüşün önüne geçildiği bu tedavi yöntemi, “Hormon Replasman Tedavisi” olarak adlandırılır.
Lazerle Menopoz Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Lazerle menopoz tedavisi genellikle 15 ila 20 dakika kadar süren seanslar halinde yapılır. Uygulamanın kaç seansla yapılacağı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.
Lazerle Menopoz Tedavisi Nasıl Yapılır?
Lazerle menopoz tedavisinde ilk olarak genital bölgenin ilgili noktalarına topikal anestezi kremi sürülür. Daha sonra ise hem vajinanın dış bölgesine hem de iç bölgesine lazer ışınları gönderilir. Bu ışınlar yalnızca cildin ve dokuların hedef bölgelerini etkiler, dolayısıyla da farklı bölgelerde değişimlere veya yan etkilere yol açmazlar.
Fethiye Lazerle Menopoz Tedavisi Fiyatları 2024
Fethiye lazerle menopoz tedavisi fiyatları, uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.