Kapalı Tüp Bağlama Fethiye

Kapalı tüp bağlama Fethiye, fallop tüplerinin laparoskopik işlemler sayesinde bağlanması ve istenmeyen gebeliklerin önlenmesi için yapılan operasyondur. Yazımızın devamında ‘’Kapalı tüp bağlama nasıl yapılır?’’, ‘’Kapalı tüp bağlama ne kadar sürer?’’ ve ‘’Kapalı tüp bağlama sonrası iyileşme süreci nasıldır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Fethiye kapalı tüp bağlama ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

Kapalı Tüp Bağlama Nedir?

Kapalı tüp bağlama ameliyatı, günümüzde istenmeyen gebelikleri önlemek için tercih edilen en başarılı uygulamalardan biridir. Bu operasyon laparoskopik tekniklerle yapılır. Bağlanan fallop tüpleri, başka bir laparoskopi operasyonu ile yeniden açılabilir. Bu operasyon kadın doğum uzmanı tarafından yapılır.

Kapalı Tüp Bağlama Neden Yapılır?

Kapalı tüp bağlama ameliyatı, fallop tüplerinin bağlanması ve istenmeyen gebeliklerin önlenmesi amacıyla yapılmaktadır. Bu operasyon sayesinde sperm hücrelerinin yumurta hücrelerine ulaşması ve onları döllemesi büyük oranda engellenir. Böylece gebelik ihtimali en aza indirilir.

Kapalı Tüp Bağlama Kimlere Yapılabilir?

Kapalı tüp bağlama ameliyatı, hiç çocuk sahibi olmak istemeyen veya çocuk sahibi olma planlarını tamamlamış olan bireylere yapılabilir. Bu uygulama için özel bir yaş aralığı bulunmamaktadır. 

Kapalı Tüp Bağlamanın Başarı Oranı Nedir?

Kapalı tüp bağlama ameliyatının, istenmeyen gebelikleri önleme konusunda başvurulan en başarılı uygulamalardan biri olduğu bilinmektedir. Bu uygulama sayesinde istenmeyen gebelikler %99,98 oranında önlenebilir. Bu oran, gebelik ihtimalinin pratik olarak sıfır olduğu anlamına gelmektedir. Dolayısıyla da ileride gebelik planı olmayan ve istenmeyen gebeliklerden korunmak isteyen bireyler tarafından sıkça tercih edilmektedir.

Kapalı Tüp Bağlamanın Avantajları Nelerdir?

Kapalı tüp bağlama ameliyatının avantajları arasında şunlar yer alır:

  • Laparoskopi ile yapıldığı için iyileşme süreci oldukça konforlu ve hızlıdır.
  • Günlük yaşama dönüş hızlıdır.
  • İstenmeyen gebelikleri önlemede günümüzde kullanılan en başarılı uygulamalardan biridir.
  • Bağlanmış olan tüpler, eğer hasta ileride gebe kalmak isterse yine kapalı bir operasyon ile açılabilir.
  • Ameliyata bağlı ağrı ve kanama minimaldir.
  • Enfeksiyon riski düşüktür.
  • Küçük kesiler ile yapıldığı için kayda değer bir iz oluşumu görülmez.

Kapalı tüp bağlama ameliyatının avantajları bu şekilde sıralanabilir.

Kapalı Tüp Bağlama Ağrılı Mı?

Kapalı tüp bağlama ameliyatı genel anestezi altında yapılan bir operasyon olduğu için hasta operasyon sırasında ağrı veya rahatsızlık hissi duymaz. Operasyonun hazırlık sürecinde hastaya anestezi işlemi uygulanır. Böylece operasyon boyunca hastanın bilinci kapalı olur, operasyonu ağrısız ve konforlu bir şekilde geçirir.

Kapalı Tüp Bağlama Ne Kadar Sürer?

Kapalı tüp bağlama ameliyatı genellikle 45 dakika içerisinde tamamlanmaktadır. Bazı etmenler operasyonun bir miktar daha uzun sürmesine neden olabilir. Doktorunuz kapalı tüp bağlama ameliyatının tahmini süresi hakkında sizi operasyon öncesinde detaylı olarak bilgilendirecektir.

Kapalı Tüp Bağlama Nasıl Yapılır?

Kapalı tüp bağlama ameliyatı genel olarak iki aşamada gerçekleştirilir. Bu aşamaların ilki, tüp bağlama ameliyatının hazırlık sürecini kapsar. Hazırlık sürecinde ilk olarak hasta operasyon hakkında bilgilendirilir. Daha sonra ise operasyonun yapılacağı bölge özel bir solüsyon ile temizlenir ve bölge ameliyata hazırlanır. Bu hazırlık sürecinde anestezi uygulaması da gerçekleştirilir. Böylece hasta ameliyat sırasında ağrı veya rahatsızlık hissi duymaz. 

Kapalı tüp bağlama ameliyatı laparoskop isimli özel bir cihaz kullanılarak yapılır. Operasyon sırasında ilk olarak göbek bölgesinde 3 adet, 1 santimetreden bile küçük kesiler atılır. Sonra ise bu kesilerden birinden laparoskop cihazının kamerası vücuda sokulur. Kamera fallop tüplerine doğru yönlendirilir. Ardından ise kameradan gelen anlık görüntüler sayesinde cerrah, özel mikro cerrahi araçları kullanarak fallop tüplerini bağlar. Böylece kapalı tüp bağlama ameliyatı başarıyla tamamlanmış olur.

Kapalı Tüp Bağlama Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Kapalı tüp bağlama ameliyatının iyileşme süreci, açık cerrahi tekniklerle yapılan operasyonlarınkine kıyasla daha konforlu ve kısa sürelidir. Operasyonu yaptıran kadınlar genellikle aynı gün taburcu edilirler. Taburcu olduktan sonra 2 ila 4 gün kadar evde, uzanarak dinlenmeleri tavsiye edilir. Bununla birlikte ameliyattan birkaç gün sonra mutlaka öncesinde doktora danışarak küçük kapsamlı işler yapabilirler. Bahsi geçen 2 ila 4 günlük iyileşme sürecinin ardından ise kademeli olarak günlük yaşantılarına dönebilirler. Bu süreçte, ameliyattan sonraki bir ay boyunca ameliyat bölgesinin bakımına dikkat etmeleri tavsiye edilir. Aynı şekilde ameliyat sonrası hastaya reçete edilen ilaçlar, tavsiye edilen süre boyunca düzenli olarak kullanılmalıdır. Böylece kapalı tüp bağlama ameliyatına bağlı gelişebilecek enfeksiyon problemleri önlenebilir.

Fethiye Kapalı Tüp Bağlama Fiyatları 2023

Fethiye kapalı tüp bağlama fiyatları, operasyonun detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Doktora Sorun!
Call Now Button